dinsdag 10 juni 2014

10 juni Geluk bij een ongeluk.....coyote buttes south

Soms kan een dag ff anders lopen als gepland. Zo'n dag was vandaag dus .Vanmorgen vroeg op om naar het visitorcenter te gaan om mee te doen aan de loterij voor ''The Wave". Bij het visitor center was het al aardig druk en hadden we al een vermoeden dat we weinig kans gingen maken. Om 8:30 werd het hele proces uitgelegd dat je maar 1 aanvraag mocht indienen per groep enz..
Om 09:00 was het moment daar en werd heel officieel de loterij gesloten. Toen begonnen ze het bingo rad te draaien. En aangezien ze maar 10 permits verloten en er denk ik ongeveer 50 personen in de ruimte zaten was snel duidelijk dat we met lege handen naar huis gingen en dat was ook zo. Morgen weer een nieuwe kans.Toen was ons plan om te gaan naar Buckskin Gulch een slotcanyon en daar wat doorheen te wandelen. Om daar te komen moesten we een 15km lange dirtroad rijden. Zo'n 4 km op de dirtroad hoorden we een klap. HUH.... Niet weer he.... En ja hoor een lekke band.
Zat toevallig 10 minuten daarvoor nog te denken gaat goed met de auto nog geen lekke band ofzo gehad deze vakantie. (is namelijk traditie lekke band op vakantie) En aangezien we veel dirtroads rijden hier. Auto uit en proberen reserve wiel eronder te zetten.. Alleen kwam de krik niet los. Toen kwam er een auto aan op deze verlaten weg en die stopte en vroeg of die ons kon helpen. Het bleek een Duitser te zijn die onderweg was naar een afgelegen gebied. We mochten zijn krik lenen en toen we een beetje aan het praten was vertelde hij dat hij onderweg was naar Coyote Buttes South. Ook voor dit gebied heb je permits nodig en hij had er toevallig 4 en door vervelende omstandigheden konden zijn vrienden niet meer mee komen. Hij nodigde ons uit om onze auto te parkeren en met hem mee rijden naar de parking van  Coyote Buttes South en met hem dit gebied te gaan bekijken. Hier hebben we ja op gezegd de weg erheen was 25km lang stoffig en zanderig gelukkig had hij een 4WD anders waren we nooit aangekomen. Op de locatie bleek het een goede keus van ons te zijn geweest met hem mee te gaan wat een geweldig mooi gebied is dit. Nog nooit zoiets eerder gezien. Je ziet veel rotsen in vele kleuren en vele verschillende rotsformaties. Ook hier hebben de rotsen golvende vormen net als bij de "The Wave". Soms vraag je je af hoe zulke rotsen nou ontstaan zijn. Na een paar uur te hebben rondgelopen was het tijd voor de terugweg. Al was het maar 25km we zouden er 1:30 over doen om weer bij onze auto te komen. Onderweg maakten we nog grapjes over onze platte band en hij zei nog ik hoop dat ik niet dezelfde steen raak die jullie hebben geraakt. Maar hij haalde de parkeerplaats en op het moment dat hij zijn auto parkeerd om ons eruit te laten was het TSSSSSSSssssssssss. Ja je gelooft het niet maar ook hij had een lekke band. Marcel zei nog "I am not joking you have a flat tire". Je had zijn hoofd moeten zien. We konden er wel om lachen hoe balen het ook was. Maar uiteindelijk is het maar een band. Ondanks dat hebben we een superdag gehad in dit prachtige gebied en zonder lekke band hadden we dit moeten missen. Nu morgen vroeg een nieuwe band eronder zetten en helaas voor eigen kosten want je mag officieel niet met een huurauto op dirtroads rijden hier. Toeristen doen het wel daar niet van maar dan zijn de risico's  voor jezelf .
coyote buttes south

coyote buttes south

coyote buttes south

coyote buttes south

aan het verkennen van de coyote buttes south

Lagen zandsteen in allerlei kleuren

Ook zie je verschillende slijtage patronen

Zandstenen rots

Zandstenen "WAVE"

Erosie door wind en water

De meeste kleuren zie je in het steen van geel tot donker rood


Lekke band 1

Lekke band 2

4 opmerkingen:

  1. Wat een pech met de lekke band, maar wat een geluk daarna zeg! Wat is dat onbeschrijfelijk mooi!!! En prachtige plaatjes gemaakt, lang leve de nieuwe camera. Zal morgen weer duimen voor jullie!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja echt geluk bij een ongeluk joh .Het is echt 1 van de mooiste gebieden gebieden die we deze vakantie gezien hebben . En die jongen was ook mega aardig .

      Verwijderen
  2. Mooi. En wat vervelend van die lekke banden. Krijg ik nachtmerries van. Gelukkig wij tot nu toe nog niet. gr. Trudy Scholte Lubberink.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja inderdaad niet echt handig maar het heeft ons iets moois opgeleverd .Het is maar een band denk ik maar ..Wel een dure band moet ik zeggen maarja ....

      Verwijderen