zondag 8 juni 2014

7 Juni Corona Arch... Morning Glory Arch

Na ons gebruikelijk auto in pak en auto opruim ritueel elke ochtend gingen we op pad naar Corona Arch . Dit is een natuurlijke boog van zandsteen .Het is behoorlijk grote Arch je kan er namelijk met een klein vliegtuig doorheen vliegen . Na deze wandeling besloten we om ook nog naar Morning Glory Arch te rijden .Op de parkeerplaats aangekomen werd de rugtas weer vol water geladen want de temperatuur was inmiddels alweer goed opgelopen en het was toch een km of 7 lopen . Onderweg naar de Arch kwamen we veel andere wandelaars tegen van wie diverse zeiden het is het waard hoor de wandeling . En ze hadden gelijk wat een mooi Arch was dit. Met een spanwijdte van 74 meter behoort deze Arch tot 1 van de grotere ter wereld .
Toen zijn we een stukje gaan rijden richting ons hotel voor vannacht onderweg hebben we nog een bezoek gebracht een Crack Canyon .Dit is een kloof in een rotswand die steeds smaller word .Jammer genoeg was de zon al ver gezakt en scheen er haast geen zon meer in de canyon waardoor de mooie kleuren van het steen niet helemaal tot hun recht kwamen . Eenmaal weer bij de auto was het 8 uur en echt tijd om naar het hotel te rijden .Hier hebben we maar weer de auto opgeruimd niet normaal wat een zooi  je produceert zo samen op de weg .


Corona Arch

In de verte zie je Corona Arch ( rechts)

Corona Arch


Morning Glory Arch

Morning Glory Arch

Rode zand zit echt  overal ....Ook binnen in ..

Morning Glory Arch

Crack Canyon

Crack Canyon


Geen straf om hier te rijden 


2 opmerkingen:

  1. Wauw wat een mooie foto's!
    Xx ems

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een schitterende dingen hebben jullie weer gezien zeg! En weer hele mooie foto's. Dat wordt moeilijk straks om een selectie te maken ;-)

    BeantwoordenVerwijderen