maandag 2 juni 2014

2 Juni Ah Shie Sie Pah en King of Wings

Wat een prachtige warme en zware dag vandaag.We hebben vandaag 16 km in de benen zitten en dat in de volle zon wat best zwaar was. Daardoor zijn we nu allebei  over de top bruin :-) Ook zijn er heel heel veel liters water naar binnen gegaan..( voor Nicole ook nu hadden we weer te weinig bij ons we leren het ook nooit. Zitten we jullie te vertellen hoe het moet ). Maar het was het allemaal waard wat hebben we een mooie dingen gezien vandaag zeg. Blijven ons verbazen over de mooie natuur en de bijzondere plekken die hier te vinden zijn. Vanochtend reden we vanuit zuid New Mexico weg richting het noorden. Hoe vlak het in het zuiden van de staat was zo heuvelachtig werd het in het noorden. Het noorden is meer ons ding bergen mooie rode rotsen waar we zo van houden. Ons eerste doel voor vandaag was de Ah Shie Sie Pah wilderness dit is een gebied waar veel hoodoos( bijzondere stenen formaties ) in te vinden zijn. We gingen op zoek naar een speciale groep hoodoos maar deze hebben we helaas niet kunnen vinden. Gelukkig hebben we wel veel andere mooie hoodoos gevonden ook kwamen we veel versteende bomen tegen. Dit is een bijzonder gebied we hebben hier 3 uur gelopen en zijn niemand tegen gekomen. Toen zijn we op weg gegaan naar de King of Wings. Eigenlijk hadden we voor vandaag de cracked eggs gepland maar het liep ff anders.
De King of Wings is een hele grote rotsplaat die balanceert op een rots. Over de locatie van deze rots is heel lang geheimzinnig gedaan maar nu is eindelijk de locatie bekend gemaakt. Dus gewapend met GPS en camera gingen we op pad. De parkeer plek werd snel gevonden en het lopen kon beginnen. Na een dikke 3 kilometer in 38 graden kwamen we aan op ground zero. Daar stond die dan de King of Wings wat een bijzondere grote rots.De wandeling dubbel en dwars waard. Gelijk werden de foto's gemaakt van alle mogelijke hoeken. Na een uur begon de terug weg naar de auto en in 1 keer zagen we net naast het pad een ratelslang. Wat een spannend einde van de dag :-)

King of Wings

King of Wings

King of Wings

King of Wings

King of Wings

King of Wings

Versteend hout


Ah Shie Sie Pah


Slang type ratel

Ah Shie Sie Pah

hoodoo 

2 opmerkingen:

  1. Wauw!!!!!!! Zo gaaf dat jullie the King of wings gevonden hebben. Jullie missie is geslaagd!!!!! Wat een prachtige foto's, ik voel er weer een paar voor aan de muur aankomen ;-) Echt schitterend! En dan die slang......jakkes... Ik zou hard wegrennen als ik dat nog zou kunnen met al die km's in de benen haha. Gaan jullie nog wel naar Cracked Eggs?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooie rots eg prachtig!!
    Ook de lucht op de foto's eg super mooi!!
    Xxx

    BeantwoordenVerwijderen