zondag 15 juni 2014

14 Juni Pine Creek Canyon Zion

Vandaag was het dan zover we gingen Pine Creek Canyon doen in Zion NP. Dit is een canyon die al een tijdje op ons lijstje stond om te doen .Na gisteren een dagje rustig aan te hebben gedaan waren we vanmorgen weer goed opgeknapt .Om 7:30 gingen we op weg naar Zion Np om onze auto te parkeren aan het einde van de canyon tocht. Het nadeel van deze canyon is dat je de canyon in moet aan de ene kant van een berg en er aan de andere kant uitkomt. De enige manier om aan de andere kant van de berg te komen is via een 1.8km lange tunnel die is uitgehakt in de berg. In die tunnel mag je niet lopen dus we hebben de auto aan de onderkant van de berg moeten parkeren en hebben voor het eerst in ons leven moeten liften voor een afstand van wel 1.8km de tunnel door .Zo kwamen we aan de bovenkant van de canyon uit en als we dan door de canyon heen waren zouden we bij de auto uitkomen . Bordje om te liften klaar gemaakt en daar stonden we dan ..SLIK ...maarrrr we stonden nog geen minuut  toen er al 2 auto's stopten Joehoeee dat viel reuze mee. Aardig volk die amerikanen :-) ....Eenmaal aan de andere kant van de tunnel kon de tocht beginnen. Dit was een canyon met diverse afdalingen erin van 7m tot 30m lengte. Ook hier moesten we af en toe zwemmen. Dit is een supermooie en gave canyontocht om te doen. Je eindigt de tocht met een abseil van 30m waar je vrij in de lucht hangt .Dat is echt heel gaaf...
Na dit geweldige avontuur zijn we even na het hotel gegaan om ons op te frissen. Toen nog wat boodschapjes gedaan en de dag afgesloten met een heerlijke pizza .Staat hier een man in de straat met een grote steenoven op een aanhanger en daar bakt hij verse pizza's in. Heel grappig om te zien.



FF chillen na de canyon tocht 

FF wachten op de pizza







1 opmerking:

  1. Het ziet er prachtig uit allemaal, het gaat mij alleen net iets te ver ;-) Zeker spannend zeg dat liften.... gave foto's van het abseilen!

    BeantwoordenVerwijderen